Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves BMI kalkulátorok! – levél az éterbe

2012.08.02

Melyik nő ne próbálta volna ki, mégis mit mondanak a kalkulátorok. Naná, hogy én is kíváncsi voltam, mégis hol tartok a mások által felállított, kilókban mérhető megfelelési kényszer skáláján? Valószínű ebben az életemben ezt még egyszer nem teszem meg! Bepötyögtem a száraz tényeket a kalkulátorokba, és hol a röhögés fogott el, hol a felháborodás. Példának okáért a Házipatika.com BMI kalkulátora a következőképp szólt hozzám:

Kedves Hölgyem!

Önnek szüksége van némi fogyókúrára! Testtömeg-indexe alapján ugyanis a túlsúlyosak csoportjába tartozik. Tényleg???

Gondolom ezt Ön tudta már eddig is - esetleg környezete néhány elejtett szóval felhívta rá figyelmét -, de most itt a lehetőség, hogy tegyen is ennek érdekében valamit. Érdemes még megmérnie a derék-körfogatát is. Amennyiben ez 88 cm felett van, akkor érdemes lenne néhány kilót leadnia. A derék körfogata ugyanis utal a lerakodott zsír nagyságára és arra, hogy Ön esetleg "alma" típusú túlsúlyos, amely nőknél ugyan ritkább, de fokozott egészségügyi kockázatot rejt magában. Tehát: próbáljon meg a lehetőségeken belül egészségesebben táplálkozni, kicsivel többet mozogni. Az utolsó lehetőségek állnak Ön előtt, hogy megelőzze a még súlyosabb elhízást és az ezzel összefüggő betegségek kialakulását! Életkora alapján már a veszélyeztetett csoportba tartozik, hiszen könnyen kialakulhat például a magas vérnyomás vagy a hiperkoleszterinémia, esetleg a cukorbetegség, amelyek súlyosabb következményekhez vezethetnek. Táplálkozzon egészségesen, mozogjon sokat, és csökkentse súlyát a normális tartományba! Kész, nekem akkor most annyi?!

Kedves Kalkulátorok!

Sajnálattal közlöm, hogy semmilyen gyümölcshöz nem hasonlítok! Sőt, besorolni sem fogom magam semmilyen alkatba, egyedi vagyok és megismételhetetlen! A közeljövőre való tekintettel nem kívánok elhalálozni és kórházba sem kívánok menni. Önök szerint a „normális” testsúly tartományom max. 65 kg-ig elfogadott, ami emlékezeteim szerint talán 7. osztályos koromban volt, NAPI két edzés mellett. (Egyébként sem vagyok normális, de ezt most nem kívánom részletezni.) Az egészséges táplálkozás számomra relatív dolog. Megnyugtatásul közlöm, hogy nem kólán és csokin élek. Megmozdulni is szoktam, hiánytalanul elcipelem az összes kilómat edzésre, rendszeresen gardenfittnesselek az ásóval és a kapával, valamint távgyaloglok az oviba dombról le, dombra fel. Néha napján discofittnessben is részt veszek.

Én kérek elnézést, hogy úgy létezem, hogy igencsak jól érzem magam a bőrömben! Ja, és eszem ágában nincs fogyókúrázni!

Üdvözlettel!

Stella, a ducicsajok táborából, mind a 81 kilójával!

Ui.: Duci vagyok, kösz jól vagyok … valószínű, így is maradok!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.