Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A több műszakos nő

2012.08.04

Szokás szerint olvasgattam utazás közben a nőcis újságomat, ahol épp arról volt szó, hogy minden nap szánjunk csak magunkra némi időt. Testnek-léleknek egyaránt jót tesz, foglalkozzam magammal napi 20 percet. IGENIS! DE MIKOR? Jobb esetben, ha épp irodai munkám van, a következőképp néz ki egy napom:

1.műszak: Csörög a telefon fél 7-kor… Ébresztő, ébresztő, kezdődik az első műszak!!! Kicsit hamarabb kelek, mint az itthoni nép, pont azt a 20 percet töltöm egyedül, amit írnak, és tényleg magammal foglalkozom…. próbálok magamhoz térni a tejeskávémmal. Utána fel kell kelteni a népet, indulási állapotra kell őket hoznom. Rohanás és kapkodás, 8 előtt már az oviban, utána tipli a melóhelyre.

2. műszak: a napi min. 8 órás munkát szerintem senkinek nem kell bemutatnom. Amit a reggeli hajsza még nem vett ki belőlem, azt majd leszívja a munka. Ilyenkor szoktam áldani azt, aki felftalálta a kávét.

3. műszak: Rohanás az oviba! Fél 5 után óvónéni fogad, majd lightos megjegyzéseket tesz, hogy az én majdnem 6 évesem az utolsók között van, akit még nem vittek haza. Majd 20 perces bla-bla-bla… végre öltözhetünk, menjünk már!

4. műszak: Ha épp a boltot nem kellett útba ejteni, irány végre haza! ……Aaaaaanya! Éhes vagyok! Több anyukával is letárgyaltuk már, hogy a srácok tuti éhen halnak egész nap, mert mindegyik kifosztja a hűtőt, ha hazaér. Szóval szendvicsgyárra fel, éhezik a gyerek! Majd némi játék és beszélgetés.

5. műszak: Még véget sem ér a 2. számú uzsonna, már szedem is elő a főznivalót. Tudni illik, mi szülők, visszük az ebédet. Hol tehetjük meg, hogy a munkahelyi büfében vagy valami kifőzdében ebédeljünk? Tehát marad a főzés! Mielőtt bárki okos tanácsokat adna, hogy tervezzek és főzzek előre, higgye el, van gyakorlatom bőven! Igen, nálunk is van fagyasztó! Szendvicsen sem fogunk élni, 3 nap után felfordulunk.

6. műszak: Este 8 után apa beesik az ajtón hulla fáradtan, és septében leülünk valamit vacsorázni.

7. műszak: másnapi ruhák előkészítése, fürdés, mese, stb. …. És miért nem alszik még mindig ez a gyerek? Már megint 2 és fél órát altatták? …frankó! Nagy nehezen este 10 előtt elalszik.

8. műszak: Drágám! Azt hittem már sosem érsz az ágyba……..  

Na nesze neked anyuka, legyél csinos, ápolt és fitt! Igenis foglalkozz magaddal, sőt kötelező! De tudod mit? Inkább a hozzáállásomra legyenek büszkék itthon, ne a hajam és a körömlakkom dicsérjék!

És itt jegyezném meg, minden tiszteletem azoké az anyukáké, akik kénytelenek 12 órában (vagy még több) robotolni, neadj’isten több műszakban dolgozni a napi betevőért!

Stella

Ui.: Meg ne mond a főnökömnek, hogy van 20 percem írni!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.